luni, 22 februarie 2010

Exista si parti bune

...pentru "calitatea" de a fi roman. Daca Bucurestiul, cel mai scump oras / bun centru universitar / "daruitor" de locuri de munca din tara, arata ca ultima ghena si e plin de aurolaci, colorati, gropi, si mocirla, ma bucur sa ma aflu printre romanii fericiti care au vazut si alte orase, frumoase, mult mai frumoase, din tara asta.
Primul loc pana acum e ocupat de Sibiu, unde am petrecut un weekend prelungit de Valentine's Day, cu iubitul. Un oras aranjat, civilizat, foarte bine organizat pe partea de turism si transport in comun, curat, cu o gara (desi foarte mica) care bate la fundulet aeroportul Baneasa, oameni primitori si ospitalieri, cazare ieftina cu un raport excelent calitate/pret si fara aurolaci.
Pentru inceput, as vrea sa recomand celor care vor ajunge acolo, locul in care am stat noi, si anume Pensiunea Eli Sibiu, de care am dat din intamplare pe net, si care a fost cea mai buna alegere.
Desi de departe de a fi Paris, de care nu te-ai putea plictisi o viata, Sibiul are farmecul de oras transilvanean foarte vechi, cu multe influente nemtesti, si o "magie" a caselor, pietelor si locurilor de petrecere a timpului liber (din care prefer plimbarile pe stradute si alei) care, cu siguranta, ma va face sa ma intorc.
Un loc care isi merita pe deplin statutul de Capitala Culturala Europeana, si care mi se pare cel mai frumos oras din tara.
Cateva poze:


Holul Pensiunii Eli

Piata Mare

Biserica Evanghelica

Podul Minciunilor

Dumbrava Sibiului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu