sâmbătă, 24 octombrie 2009

Ziua 5 - partea a doua - excursie la Saint Denis

Una dintre consecintele norocului de a avea prieteni care stau de ani buni in Paris e ca te pot ajuta sa iti schimbi planurile si sa mai vezi si altceva, ceva la care nu m-as fi gandit niciodata, si despre care nici nu stiam ca exista. Si ceva deosebit de impresionant. In dupa amiaza zilei de sambata, 3 octombrie, am iesit putin din oras si ne-am dus la Saint Denis.
Saint-Denis este un orasel in nordul Parisului, cam la 10 km distanta de centrul capitalei, care adaposteste pe langa o universitate celebra, si Stadionul Stade de France, precum si Bazilica Saint Denis, pe care am vizitat-o. Ce e atat de important la aceasta biserica? Aici sunt mormintele majoritatii regilor Frantei, inclusiv a lui Ludovic - regele Soare si al sotiei sale celebre, Maria Antoaneta. Bazilica, realizata in stil gotic, a fost construita in secolul XIII, finalizata chiar de arhitectul care a realizat catedrala Notre Dame (dovada ca sunt multe similitudini intre cele doua) si este printre primele edificii religioase create in scopul apropierii omului de divinitate.
O cladire impunatoare, care ascunde istorie, si un orasel cu stradute tipic frantuzesti si cu multe manifestari de sarbatoare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu