marți, 7 iulie 2009

Decivilizarea

Cursul firesc al lucrurilor e ca, o data cu trecerea timpului, oamenii si locurile sa evolueze, sa se schimbe in mai bine, sa se dezvolte. Nu stiu in alte cazuri cum e, dar in ceea ce priveste Bucurestiul, lucrurile stau tocmai invers.
Stau in orasul asta de aproape 16 ani, am crescut si eu o data cu el, iar pe vremea cand eram mica nu exista cladirea aia mare de la Aviatorilor, si nici complexul rezidential Pipera. Acum 16 ani nu era nici tramvaiul 41 si cladirile mari din sticla, cladirile de birouri erau o raritate.
Ce nu s-a schimbat in Bucuresti e mizeria, nepasarea oamenilor, aroganta si lenea cu care te intalnesti zi de zi. Cum saptamana asta a trebuit sa ma deplasez mai mult in timpul zilei, in mare parte pe traseul Baneasa - Piata Romana si retur, toate lucrurile de care va spuneam mai devreme au devenit mai mult decat evidente.
Am cumparat de la nemti autobuzele Mercedes, dotate cu aer conditionat, menite sa asigure un minim confort pe durata deplasarii. Investitia in sine e total degeaba avand in vedere ca bucuresteanul cum se urca in autobuz, cum sare sa deschida geamul. Am votat anul trecut un nou primar care promitea sa aduca schimbarea, iar pe strada mea, unde locuiesc de mai bine de 3 ani, situata in Complexul Rezidential Baneasa nu exista asfalt si probabil nu va exista nici de acum inainte.
Ne laudam ca avem un sistem de transport civilizat si eficient, in conditiile in care in weekend si la pranz stai mai bine de 30 de minute sa astepti un autobuz, in conditiile in care la 9 dimineata in metrou nu ai aer sa respiri.
Ne laudam ca suntem europeni, dar cersetori si boschetari nu intalnesti numai la ore tarzii in noapte, si nu ii vezi numai la Gara de Nord. Ii vezi peste tot, inclusiv in zonele ultra-centrale de la Universitate, si parca acolo, ti se pare ca sunt si mai degradati.
Avem tomberoane, dar inca aruncam gunoaiele pe jos.
Dar, sa privim partea buna a lucrurilor... Traim in Capitala Romaniei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu