duminică, 10 mai 2009

Regulile sunt pentru fraieri

... o sintagma pe care multi oameni ai planetei o aplica de cand se stiu. Nu stiu daca maniera in care privesc ei regulile vine din rebeliune, nonconformism, mandrie sau orice altceva, dar stiu cu siguranta ca nu duce la nimic bun. Incerc de multe ori sa le explic clientilor, cunoscutilor si chiar si prietenilor ca regulile nu sunt facute la misto, ca cel care a stabilit un anumit lucru s-a bazat si el, saracul, pe ceva, si ca nu a stabilit norma respectiva datorita faptului ca se plictisea maxim si ca nu avea ce face.
O dovada recenta a faptului ca regulile sunt facute doar pentru fraieri este un incident aviatic al companiei Lufthansa petrecut in urma cu scurt timp. Pot sa va spun din experienta, si cei care calatoresc cu avionul pot confirma, ca exista anumite zone in aer de turbulente, in care zborul nu mai este lin si apar un fel de "zgaltaituri". Explicatia stiintifica pentru aceste "zgaltaituri" nu o stiu, dar ele exista. Evident, cand stewardesa explica inainte de decolare cum trebuie pusa centura de siguranta, si ca portul acesteia este obligatoriu, pasagerii ce treaba au? Probabil ca stewardesa se plictiseste, si cum in avion nu are ce sa faca pentru fun, le spune si lor acolo niste porcarii.
Revenind la evenimentul care s-a petrecut ieri, va spuneam ca undeva in jur de zece pasageri au fost raniti in cursul unui zbor al companiei aeriene Lufthansa care efectua o cursa intre Munchen si Lisabona. Practic, aeronava intrase intr-o zona de turbulente si, in urma zdruncinaturilor si lipsei centurii de siguranta (sau a bunului simt), cativa pasageri au fost proiectati de pe scaune prin avion. Avionul a aterizat de urgenta pe aeroportul din Geneva si oamenii au fost internati la spital.
Mie nu mi-e mila cand aud asa ceva, pentru ca regulile sunt facute pentru fraieri, iar cei jmecheri le ignora si stau in fata. Oare e necesara o lectie atat de dura ca oamenii sa inteleaga niste principii? Eu nu cred, si sunt convinsa ca nu i-a invatat mare lucru.

9 comentarii:

  1. Intr-una din datile cand am zburat la Madrid un mos (roman, nu spaniol) a fumat in toaleta...deci nimic nu ma mira...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu i-as fi sugerat sa deschida hubloul :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt goluri de aer. Si centura este obligatorie numai la decolare/aterizare si atunci cand se aprinde beculetul de avertizare. Daca au intrat brusc intr-o zona de turbulente n-aveau ce face saracii oameni, dar nah, toti suntem buni la judecat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu e vorba ca sunt sau nu buna la judecat, ci e vorba de o regula pentru securitate care a fost incalcata. Ce-ar fi, daca tot tu nu esti bun/a de judecat sa trecem toti in intersectii cu masina pe rosu, sa fumam in baie in tren/avion/birou/nu conteaza, sa nu ne platim ratele la banca si asa mai departe? In postare era vorba de reguli si atat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe mine ma enerveaza enorm cand lumea se plange ca lucrurile nu merg bine, dar nici nu respecta anumite reguli, unele chiar de un minim bun-simt.
    Si ca sa ramanem la avioane, nu pot sa sufar cand nici nu atinge bine solul si majoritatea isi desfac centurile si isi deschid telefoanele. Si apoi aplauda :| Sau cand pasagerii nu fac loc pe culoar la imbarcare (ocupa-ti, dom'le, locul si apoi pune-ti geanta).

    Tot pe ruta Madrid-Bucuresti jur ca am intalnit cei mai mari tarani (ca altfel nu poti sa le spui cand ii vezi cu traistele de rafie): o taranca incerca sa dea telefon de la cine-stie-cati metri altitudine, alti tarani-tigani faceau misto de stuardeza care nu vorbea romana (zburam cu EasyJet).

    Iata replica mea preferata in situatii de genul asta: noi suntem romani...

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca-ti pasa asa mult de reguli, Politia te asteapta. Traim ca sclavii si murim ca sclavii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi pare rau pentru mentalitatea ta de INVINS, sclavia nu are nicio legatura cu regulile.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca am fost putin prea subtil pentru tine...Intelegi ce vrei.

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Anonim,

    Te anunt ca nu Politia, ci Europa (aia adevarata, nu asta in care pretindem noi ca suntem) ne asteapta pe noi, persoanele carora ne pasa de reguli...

    RăspundețiȘtergere